Hoofdstuk Zes. Zelfbeeld.

Stel: je bent ergens met gezellige mensen en je hebt wat te drinken, dan wil je toasten. Maar iemand verzuimt het oogcontact. Dus jij legt uit wat daar het gevolg van is: negen jaar slechte seks. Waarop de ander dan zegt

“Negen jaar slechte seks? Waar kan ik tekenen? En is dat dan dagelijks? Of met een soort strippenkaartsysteem?”

Bij een gebrek aan seks dat zo groot is dat je zulke wanhopige vragen gaat stellen dan moet je het vooral loslaten, en gaan denken in oplossingen. Zo is het belangrijk om je onder nieuwe mensen te begeven. Het OV is hier heel goed voor. Ook kun je uit je comfortzone stappen en een avond ruig gaan stappen om op die manier met nieuwe mensen in contact te komen. Ook loont het de moeite om een hele grote bank te kopen waar je met z’n tienen op kan spelen maar ook met z’n zessen op kan knuffelen. Ook is het belangrijk dat je zelfbeeld up-to-date blijft. Geef je zelf af en toe eens een refresh!

Tip van deze week:

“Upgrade je zelfbeeld jaarlijks grondig. Doe maandelijks een defragmentatie en probeer minimaal elke week even te gluren of alles nog in orde is!”

Opdracht: Plak een kleine sticker in je agenda op de dag van zelfbeeld-defragmentatie. Plak een grote sticker voor de jaarlijkse update.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s