Hoofdstuk Negen. Vasthouden of loslaten?

Sommige dingen in het leven dienen stevig vastgehouden te worden. Een van die dingen is een dienblad vol met drankjes. Zoals Mila goed weet, is het niet verstandig een dergelijk dienblad voortijdig los te laten. Dan zit namelijk alles onder de cola en stink je naar bier. Alles plakt, en zoals Mila zeer goed weet. Stinken en plakken is NIET OKEE! Iewbah.

Ook een gezamenlijke vriend van ons (D.) weet welke dingen vastgehouden moeten worden. In dit geval ging het over een wasmachine die je een trap op verhuist. Graag stevig vast blijven houden tot het moment is aangebroken om je grootste talent ten uitvoer te brengen: loslaten! Bijvoorbeeld bovenaan de trap, op de overloop. Of in de badkamer, ook een supergoede plek voor wasmachines. In sommige gevallen kan je daar een droger op zetten, maar zoals andere goede vrienden (oa L. en L. en I.) van ons weten, dat is NIET aan te raden. Een droger bovenop je wasmachine beperkt de mogelijkheden aanzienlijk. Mogelijkheden van allerlei soort. Bijvoorbeeld, je wasmand neerzetten. Of je was vouwen. Of de wasmiddelen bewaren. Of je kat. Of nog andere dingen. Zeg maar. Soort van. Dus.

Enfin.

In andere gevallen, bij twijfel: loslaten. Want:

 “Als het bij je hoort, laat het jou niet los en kan je het gemakkelijk weer vastpakken.”

Opdracht:
Pak wat dingen vast en probeer uit te vinden welk van deze dingen je los moet laten en welke juist niet. Als dit gelukt is mag je een sticker op een van de dingen plakken die je hebt losgelaten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s