Hoofdstuk elf. Deel 2: Ondergoed, lichaams- en gezichtsbeharing bij VROUWEN.

Ondergoed. Bij ons groepsdiepteinterview met zeer geïnformeerde personen kwam naar voren dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt welk ondergoed vrouwen dragen. Er zijn een paar regels die wel universeel toe te passen lijken te zijn. 1) te los is iewbah. 2) te strak is ook iewbah. Lingerie is een pluspunt. Wel kant, niet teveel doorzichtigheid. Setjes zijn een enorme plus, maar geen setje is geen afknapper. En een bh en onderbroek in de zelfde kleur is niet een setje (jammer he…). Sommige prints zijn onsexy (grote stippen, kinderachtige figuurtjes). Ook huidkleurig ondergoed is bah. Beter geen spierwit, gaatjes is heel okee maar niet teveel. Beter een slip dan een string. Uit onderzoek is gebleken dat een slip sowieso beter is dan een string. `Wanneer je aanleg hebt voor irritaties of infecties down there kan het moeilijker zijn om er vanaf te komen wanneer je strings draagt. Op dagen dat je ongesteld bent kan het risico hiervoor toenemen aangezien strings vaak van niet-ademend materiaal zoals kant of nylon gemaakt zijn. Ook als je niet ongesteld bent kan de combinatie van een string en een hele strakke broek van synthetische stoffen samen een onverstandige combinatie zijn. Het ventileert niet goed en dat kan voor gevaar zorgen.´ Het volledige artikel kan je terugvinden op http://www.nsmbl.nl/is-het-dragen-van-strings-slecht-voor-je-gezondheid/. Bij een BH die semitransparante stof heeft, liever de tepel niet zichtbaar in het transparante deel (iewbah). Satijn is heel okee, kant ook. Een negligeetje met slip zonder BH is blijkbaar ook erg okee.

Vanuit vrouwelijk standpunt kwam nog naar voren, dat het een pluspunt is als de ander jouw BH in één vloeiende beweging loskrijgt. Zie hiervoor de opdracht onderaan.

Beenhaar. Dit is een heikel punt voor vrouwen. Aan de ene kant voelt het ongeëmancipeerd of onfeministisch als je je benen scheert. Scheren is irritant en kost tijd. Aan de andere kant ziet het er niet fraai uit, vooral als je donker haar hebt. En een rokje draagt. En pas geschoren en ingesmeerde benen voelt gewoon heel fijn ^^.

Volgens geïnformeerde bronnen hebben mensen (en vrouwen dus ook) de ‘intrinsieke drang om aantrekkelijk te zijn’.

Schaamhaar. Alles weg, bijknippen/tondeuse, figuurtje, au naturel. Wij vinden het best, maar scheren raden we af ivm ingroeiende haartjes (iewbah).

Opdracht (beginners). Ga naar de HEMA of Livera of Hunkemoller en ga daar oefenen BH’s los te maken. Trek je niets aan van mogelijk bezorgd of geirriteerd kijkende mensen (inclusief winkelpersoneel) en houd je aan je huiswerk!

Opdracht (gevorderden). Meld je aan bij Barbara en Mila voor de masterclass BH losmaken, hiervoor schakelen wij een echte BH losmaak Master in! De masterclass gaat alleen door als er voldoende aanmeldingen zijn, data in overleg.

Advertenties

Een gedachte over “Hoofdstuk elf. Deel 2: Ondergoed, lichaams- en gezichtsbeharing bij VROUWEN.

  1. zeer geïnformeerd persoon

    Hallo dames,

    Mijn complimenten voor het stuk over vrouwen. Goede weergave van het diepteinterview. Vooral het stuk over de bh is goed. Ik zal snel aan de slag met het huiswerk voor beginners, mocht dat goed gaan dan zal ik me aanmelden voor de cursus van de expert.

    Hartelijke groeten,

    Eén van de goed geïnformeerde mensen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s