Gastblog Hoofdstuk 24. De 5-en-een-halve type vrouwen op datingsites

Een gastblog van de ervaringsdeskundigen meneren R. en D. over online daten, aangevuld door Barbara.

Op online dating sites zijn heel veel mensen op zoek. Waar ze naar op zoek zijn of denken te zijn wil nogal verschillen. Je zou denken ‘een relatie’, maar dat valt tegen. Wat voor types online datende vrouwen kun je onderscheiden? We hebben er 5-en-een-half op een rijtje gezet. Je kunt er je voordeel mee doen, zodat je niet nodeloos investeert in wat je niets op gaat leveren.

1. Het hihihi-spannend  meisje

Online daten kan eng en spannend zijn. Wel teasen, maar zodra het concreet wordt, ho maar!

2. De Lexa carrièredame die geen tijd heeft voor jou

Ze wil wel kletsen maar als je een afspraakje wilt maken, heeft ze nooit tijd. Dit type dame is uiteraard volkomen kansloos op de datingmarkt.

3. De ik-zoek-de-prins-op-het-witte-paard vrouw

Ik zoek een man die teder is, maar ook de touwtjes in handen neemt. Een stoere sterke man die ook ‘in touch’ is met zijn innerlijke kind. Galant, capabel, verstand van autotechniek, ICT en loodgieterij. Op zoek naar een evenwichtige relatie waarin ik vereerd wordt, maar toch op gelijke voet sta.

4. De oppervlakkige, statusgerichte ik-wil-een-vent-die-me-dure-cadeaus-geeft

Het type wannabe-voetbalvrouw. Trek je portemonnee maar alvast.

5. “Hoi! Neuken?”

Voor veel mannen de ideale vrouw op datingsites: eentje die expliciet op zoek is naar seks. Ze sluit aan bij – helaas voor veel serieuze vrouwen – de meerderheid van online datende mannen die op zoek is naar seks. Ze stuurt al snel pikante foto’s door en snijdt expliciet seksuele onderwerpen aan out of the blue terwijl jij het nog hebt over mooi wandelen in de Ardèche.

5-en-een-half. De oprecht geïnteresseerde

Ze wil weten wie jij bent en kijken waar jullie matchen. Ze weet wat ze zoekt, maar is ook realistisch. De perfecte match bestaat niet. Het gaat erom hoe jullie interactie is, waar jullie elkaar aanvullen en inspireren. Deze meisjes en vrouwen hebben relatiepotentieel. Als het tot een eerste date komt, denkt ze niet als eerste ‘is dit mijn prins’ of ‘wordt hij de vader van mijn kinderen?’. Nee, ze komt voor een leuke date en vanaf daar kijk je hoe het opbouwt. Wie weet komt er een vriendschap uit voort, wie weet een leuke scharrel die goed voelt, wie weet een serieuze relatie. Wees jezelf, dat doet zij ook.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s